Hope

READ IN ENGLISH

Visste du at den gamle PC-en din kan gjøre verden et godt sted å leve i, at den kan hindre at mange barn blir rekruttert av geriljagrupper, at den kan bidra til å hindre voldtekter mot kvinner, at den kan gi et håp til mange mennesker?
Det sies at folk fortapes av mangel på kunnskap. Dette viste du godt om. Du kan gjøre en forskjell!
Vi, Congolese Youth empowerment (CYE), er en frivillig organisasjon som jobber for å styrke kongolesiske ungdommers kunnskap gjennom opplæring og veiledning.  Vi jobber i områder der det er krig og der det har vært krig. Vi vil forbygge rekrutteringer av ungdommer til  barnesoldater, vi vil hindre  dem fra å voldta kvinner og barn. Vi vil gi ungdommer håp.
Det eneste måte å gjøre det på er å lære opp, veilede og berike disse ungdommer med riktig kunnskap.
Når staten overlater ungdommer til seg selv, blir det lettere  å rekruttere dem til geriljagrupper. Derfor vil vi gjøre noe med disse ungdommene  for hindre slike rekrutteringer. Når ungdommer er opplyst, og har kunnskap,  blir det vanskelig å bli villedet og umulig å sende dem til å utføre grufulle handlinger.

CYE samler inn brukt bærbar  PC-er  og skjermer som sendes til den republikken demokratiske Kongo.
En del maskiner gis til skoler og en del blir brukt på ungdom karrieresenter. På senteret blir ungdommene opplært i forskjellige data verktøy programmer, blant annet microsoft office. De vil også ha mulighet til å lese nyheter online og mulighet til å surfe forskjellige informasjoner på nettet.

Du kan tenke at ditt bidra er lite, men det utgjør store forskjell og bidrar til å rede liv av mange mennesker. PC-en din kan hindre rekruttering av barnsoldater og kan hindre at flere kvinner blir voldtatt. Den kan gi et håp til mange hjelpeløse ungdommer.

Ditt bidrag er hjertlig velkommen.